Sportieve zanger

Luc Vermote, alias Gino Di Lukaz, speelde tot zijn 39 jaar voetbal. Achtereenvolgend bij SK Voorwaarts Oostende (op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal), VG Oostende (reserven 2de nationale),West-Vlaamse scholieren selectie,nationale schoolploeg NSVO,Scup Jette (bevordering),ISN Oostende,VV Vladslo,(tijdens zijn studies) en KSV Koekelare.
Tussendoor liep hij lange afstanden zoals halve en 3/4 marathons.Maar vanaf zijn 33 jaar werd de fiets z'n grote passie. Hij nam deel aan enkele(een 10-tal) wedstrijden en won er één. Door het stijgend aantal optredens moest hij aan wedstrijden verzaken maar trainen (ongeveer 20 000 km per jaar) doet hij wel. Van begin maart tot einde september rijdt hij elke zondag mee met de "snelle" rijders van Gistel (90 km aan gemiddeld 38 km/u). Vertrek Koolaerstraat in Gistel om 8.45u.

Gino Di Lukaz koerste 3 jaar bij OVWF en reed ook parochianen- en gentlementskoersen. Hij won er 5 en versierde verschillende mooie ereplaatsen. Hij stopte op 30 mei 2009 met koersen ( op de parochianenkoers na) nadat hij voor een derde maal hard tegen grond ging. Nu onderhoudt hij zijn conditie met fietsen en lopen.

 

Geniet van enkele foto's van Gino's grootste hobby!
In 2003 werd Gino in een sprint met 2 Kampioen van Koekelare bij de wielertoeristen. In 2004 werd hij 2de in een kopgroep van 13! Hij werd geklopt door Dirk Ampoorter (schepen van sport).